Hoe vind ik een woning die nog niet op Funda staat?

  • 23 maart 2021
  • NVM
  • 0
Hoe vind ik een woning die nog niet op Funda staat?

In deze tijd zoeken veel mensen een woning. Populair zoekplatform is online de huizensite Funda, maar voor succes via dit platform moet u geluk hebben. Bezichtigingsblokken staan snel vol, ook zijn sommige woningen al verkocht voordat ze op Funda staan. Menig koper zoekt het platform dagelijks af. Maar hoe vind u nu de huizen die nog niet op Funda staan?

Wanneer komen nieuwe huizen op Funda?

Als een woning wordt aangemeld voor Funda heeft het platform een standaard verwerkingstijd van 4 uur, daarna zal het object volledig gepubliceerd worden inclusief alle informatie en media.
Direct vrijgeven van de woning kan ook, maar dan is de publicatie in sommige gevallen slechts gedeeltelijk verwerkt. De 4 uur verwerkingstijd geldt daarom als breed geaccepteerde norm en wordt door makelaars daarnaast gebruikt om de aanmelding verder aan te scherpen. Ook zijn er verkoopmakelaars die nog meer tijd wensen en een publicatiedatum verder in de toekomst opgeven.

Huizen al verkocht voordat ze op Funda staan?

Eénmaal gepubliceerd op Funda zijn er vaak al veel kandidaten die willen kijken. Dat heeft te maken met de huidige overspannen woningmarkt, waarin verkopers direct na publicatie zoveel aanvragen ontvangen dat ze het huis soms al binnen enkele dagen/weken kunnen verkopen. Sommige verkopers stellen vanwege de overweldigende belangstelling zelfs bezichtigingstops in. Wanneer u als koper een interessante Funda-publicatie vindt, bent u dus meestal al te laat. De verkoper heeft dan al tal van aanbiedingen ontvangen. Bent u desondanks nog op tijd om te onderhandelen? Dan moet u door de hevige concurrentie vaak een hoge bieding doen om mee te concurreren. Daarbij komt dat de woningverkoop momenteel snel gaat, sommige huizen zijn al verkocht voordat ze überhaupt op Funda staan. Geleidelijk plaatsen hierdoor steeds minder verkoopmakelaars hun woningen op Funda, waardoor de poel waaruit u als koper vist alleen maar kleiner wordt.

Hoe vind ik woningen die nog niet op Funda staan?

Wie in de huidige markt zijn droomhuis wil vinden, doet dat dus zelden nog op Funda. Als koper wordt het daarom steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat u interessante woningen ontdekt vóórdat ze op dit huizenplatform geplaatst worden.
Dé manier om dat te doen, is door een goede lokale aankoopmakelaar in de arm te nemen. Zo’n aankoopmakelaar heeft veel kennis van de huizenmarkt in uw regio en beschikt over een breed netwerk o.a. van collega-makelaars. Hierdoor is de makelaar als één van de eerste op de hoogte van nieuwe woningen die in de verkoop komen en die bovendien voldoen aan al uw wensen.
Blijf niet langer vruchteloos zoeken via Funda en zorg ervoor dat u, uw droomhuis snel vindt. Ga in zee met de makelaar die bij u past en ontdek als eerste de pareltjes in de lokale woningmarkt.

Meer weten?

https://riddermakelaars.nl/diensten/aankopen/

Gerelateerde berichten

  • NVM

NVM-woningmarktcijfers eerste kwartaal 2021 bekend.

In onze regio daalde het aantal verkopen met 31,3% t.o.v. het laatste kwartaal van 2020. De...

Lees verder
  • NVM

Een aankoopmakelaar is geen luxe, maar een verstandige investering.

Wanneer u heeft besloten dat u wilt verhuizen en u kiest voor bestaande bouw, dan wordt het zoeken...

Lees verder
  • NVM

In 4 stappen naar nieuwbouw

Hoe werkt dat eigenlijk, een nieuwbouwhuis kopen? Met dit stappenplan nemen we u mee in het proces...

Lees verder
Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.