Een aankoopmakelaar is geen luxe, maar een verstandige investering.

  • 8 april 2021
  • Blog
  • 0
Een aankoopmakelaar is geen luxe, maar een verstandige investering.

Wanneer u heeft besloten dat u wilt verhuizen en u kiest voor bestaande bouw, dan wordt het zoeken naar uw droomwoning! De huidige markt maakt het er niet eenvoudiger op om een woning te bemachtigen. Meerdere geïnteresseerden, tijdsdruk, keiharde onderhandelingen en misgrijpen zijn veel voorkomende situaties in deze overspannen markt. 

Juist in deze markt is het belangrijk om verstandige keuzes te maken voor de toekomst. Natuurlijk is een lage rente aantrekkelijk en is het prettig dat het economisch goed gaat. Dat zorgt ervoor dat u, uw eigen huis sneller kunt verkopen en vaak met een flinke overwaarde. Deze overwaarde maakt het weer mogelijk om een mooier huis te kopen dan u in eerste instantie wellicht voor ogen had. Maar men heeft de neiging zich iets te eenvoudig rijk te rekenen. Het doorrekenen van de opbrengst van uw bestaande huis, de investering in een nieuwe woning en de daarbij behorende aanpassingen zijn niet de enige kosten waar u aan moet denken. Het is ook belangrijk om bijvoorbeeld te kijken naar de aanpassingen in de jaren die nog gaan komen. Een bestaand huis kan de komende jaren kosten met zich meebrengen. Bovendien kan een groter huis ook zorgen voor hogere lasten op het gebied van energie en onderhoud.

Check en dubbelcheck uw berekeningen

Belangrijk is de “reality check”. Laat een onafhankelijke partij beoordelen op welke wijze u uw berekeningen heeft uitgevoerd. Is de optelsom wel volledig, kloppen alle cijfers en is de geschatte verkoopwaarde van uw eigen huis wel realistisch? U kunt bijvoorbeeld eenvoudig en kosteloos een waarde-indicatie laten uitvoeren, maar dit is nog geen volledige taxatie. Daarnaast wilt u een deskundige laten kijken naar de woning waar u uw oog op hebt laten vallen. Is het voorstel wel zo goed als dat u denkt, koopt u geen kat in de zak? Denk dus goed na over de ‘onderzoeksplicht van koper’ die u heeft. Deze ‘onderzoeksplicht van koper’ houdt in dat u als koper de staat van de woning moet onderzoeken vóór aankoop.

Laat uw droomhuis, uw droomhuis blijven!

Met het inschakelen van een aankoopmakelaar maakt u sneller kans op een bezichtigingsafspraak en bent u zeker van de juiste beslissingen. Een aankoopmakelaar kent de markt als geen ander, bekijkt de bouwkundige staat van de woning zonder emoties en wijst u op de valkuilen die u bij de aankoop van een woning tegen kunt komen. Met een aankoopmakelaar koopt u zonder zorgen en bent u verzekerd van een optimaal advies. Ook neemt de makelaar het biedingsproces voor u uit handen. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Zeker in deze markt is het raadzaam grenzen te stellen. U wilt niet dat uw droomhuis een strop om uw nek wordt. Samen zorgen u en de makelaar ervoor dat uw droomhuis, uw droomhuis blijft, ook als de omstandigheden veranderen.

Een aankoopmakelaar is dus geen luxe, maar een verstandige investering. U koopt niet dagelijks een woning, en gaat een behoorlijk bedrag aan een nieuwe woning uitgeven dus laat u bijstaan in één van de grootste aankopen van uw leven. Uiteindelijk wilt u zorgeloos wonen en moet uw droomhuis ook echt een thuis zijn.

Meer weten?

Gerelateerde berichten

Expat in The Netherlands, Alkmaar or Amsterdam

Expat in The Netherlands, Alkmaar or Amsterdam. Do you work in Amsterdam or at Estec or EMA? Do...

Lees verder
  • Blog

NVM-woningmarktcijfers eerste kwartaal 2021 bekend.

In onze regio daalde het aantal verkopen met 31,3% t.o.v. het laatste kwartaal van 2020. De...

Lees verder
  • Blog

Roerende zaken; Welke spullen blijven achter bij verkoop of aankoop van een woning?

De meeste woningen worden verkocht als de woning nog bewoond en ingericht is. Een kandidaat koper...

Lees verder
Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.