Woning verkopen tijdens kerst!

  • 30 november 2020
  • Blog
  • 0
Woning verkopen tijdens kerst!

Staat uw woning te koop tijdens de kerstperiode en vinden er bezichtigingen plaats? Of gaat u uw woning verkopen in de periode rond kerst? Uw kerstversiering hoeft u dan niet allemaal op te bergen, wel is het verstandig om niet teveel versieringen op te hangen. De kerstperiode is een perfecte periode om de sfeer in uw woning over te brengen. Wij geven u een aantal do’s en don’ts.

Do’s

Laat foto’s en video’s door de fotograaf maken voordat u uw woning versiert. Indien uw woning langer te koop staat dan de kerstperiode, hoeven er geen nieuwe foto’s te worden gemaakt.

Indien u graag een kerstboom wilt zetten, laat dan de gekleurde lampjes en gekleurde kerstballen in de doos. Kies voor een aantal kerstballen in de kleuren van uw interieur en houdt verder de kleuren neutraal. Neemt u geen kerstboom in huis, breng dan op een andere manier kerstsfeer aan in huis. U kunt denken aan het plaatsen van een mooi kerststuk.

Een mooie veranda of overkapping in de tuin, kunt u benadrukken met mooie kerstverlichting. Zo wordt het oog van kandidaten, als het geen mooi weer is,  toch uw tuin ingetrokken. Kies hier wel voor een warm licht en houdt het ingetogen.

Wanneer het sneeuwt en er zijn bezichtigingen gepland zorg dan dat het pad aan de voordeur sneeuw- en ijsvrij is en strooi wat zout zodat niemand hier kan uitglijden. Denk ook aan het pad naar de schuur of garage.

Don’ts

Indien uw woning te klein is voor een kerstboom, kies er dan voor om de kerstboom nu niet op te zetten. De kijker ziet de mogelijkheden van de ruimte niet indien er een kerstboom staat die eigenlijk te groot is voor de ruimte. U kunt nu beter een kleinere boom nemen dan u anders zou doen. Ook kunt u ervoor kiezen om een kleine kerstboom op een verhoging te plaatsen, op deze wijze ziet de kijker nog steeds het vloeroppervlak.

Laat tijdens de kerstperiode zoveel mogelijk meubelen op de plek staan waar ze het gehele jaar ook staan. Indien kandidaten uw woning voor een tweede keer bezichtigen moet uw woning er qua inrichting met kerstversiering hetzelfde uitzien.

Verkopen tijdens de decembermaand?

Onze makelaars hebben jarenlange ervaring en kunnen u perfect begeleiden bij de verkoop van uw kostbaarste bezit, uw woning! https://riddermakelaars.nl/diensten/woningverkopen/

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op, wij komen graag vrijblijvend bij u langs! Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 0226-315341 (kantoor Broek op Langedijk en  072-5113504 (kantoor Alkmaar). Uiteraard kunt u ook reageren via het contactformulier op deze pagina. Persoonlijk staan wij u ook graag te woord en bent u van harte welkom op één van onze kantoren om een afspraak in te plannen.

Gerelateerde berichten

Wat is een energielabel?

Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning. Het energielabel van een...

Lees verder

Nieuwbouw in de regio

Nieuwbouw lijkt de enige weg om het woningen tekort in de regio op te lossen. Vooral starters en...

Lees verder

Uw huis verkopen in de herfst?

In de herfst blijft iedereen het liefst warm binnen dus is het verstandig om daar ook uw...

Lees verder
Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur