Huizenprijzen stijgen door.

  • 2 maart 2021
  • NVM
  • 0
Huizenprijzen stijgen door.

Huizenprijzen stijgen door, woning kost in januari gemiddeld 360.000 euro.

De prijzen van bestaande koopwoningen waren in januari 9,3 procent hoger dan in januari vorig jaar, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Daarmee kostte de gemiddelde koopwoning in januari bijna 360.000 euro.

De cijfers laten zien dat de economische gevolgen van de coronacrisis nog niet zijn doorgesijpeld naar de woningmarkt. Niet alleen de huizenprijzen stegen in 2020, ook waren er 7,7 procent meer transacties dan in 2019.

In januari was dat beeld niet veel anders. Sterker nog, er waren vorige maand bijna 40 procent meer transacties dan in januari 2020. Volgens het CBS is dat de grootste procentuele stijging sinds 2015. In totaal registreerde het statistiekbureau 24.516 woningtransacties.

Door de aanhoudende vraag naar koopwoningen steeg de gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning naar bijna 360.000 euro. Dat is de hoogste prijs ooit gemeten. Vergeleken met de laagste prijs in juni 2013 waren de prijzen in januari bijna 58 procent hoger.

Het CBS wijst als potentiële reden voor de prijsstijging onder meer naar een verandering van de regels. Per 1 januari 2021 is de overdrachtsbelasting voor starters tot 35 jaar afgeschaft en voor beleggers verhoogd naar 8 procent.

Bron: Nu.nl

Wilt u meer weten over de woningmarkt, het verkopen van uw woning of het aankopen van een woning? Onze beëdigde gecertificeerde makelaars staan voor u klaar. Mail, WhatsApp of bel onze kantoren; Broek op Langedijk 0226-315341, Alkmaar 072-5113504 U kunt ook reageren via het contactformulier op deze pagina. Uiteraard bent u ook van harte welkom op één van onze kantoren om een afspraak in te plannen.

Klik hier voor onze referenties

Gerelateerde berichten

  • NVM

NVM-woningmarktcijfers eerste kwartaal 2021 bekend.

In onze regio daalde het aantal verkopen met 31,3% t.o.v. het laatste kwartaal van 2020. De...

Lees verder
  • NVM

Een aankoopmakelaar is geen luxe, maar een verstandige investering.

Wanneer u heeft besloten dat u wilt verhuizen en u kiest voor bestaande bouw, dan wordt het zoeken...

Lees verder
  • NVM

In 4 stappen naar nieuwbouw

Hoe werkt dat eigenlijk, een nieuwbouwhuis kopen? Met dit stappenplan nemen we u mee in het proces...

Lees verder
Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.