Dit is hét moment om uw huis te verkopen

  • 15 maart 2021
  • NVM
  • 0
Dit is hét moment om uw huis te verkopen

Coronacrisis of niet, er zijn de afgelopen maanden een record aantal huizen verkocht. Het is dus geen raar idee om juist nu uw huis in de verkoop te zetten. Wij geven u graag 4 redenen waarom dit het moment is om te verkopen.

Lage hypotheekrente

Door de lage hypotheekrente kunnen kandidaat kopers meer lenen en dus meer bieden op uw huis. Als u al verkoopplannen had kan dit wel eens het zetje zijn om werk te gaan maken van een eventuele verhuizing. Maar ook voor starters biedt dit meer kansen, zij kunnen nu meer financieren en dus meer bieden.

Krapte op de woningmarkt

Het aanhoudende hoge consumentenvertrouwen zorgt ervoor dat de vraag naar koopwoningen onverminderd hoog is, terwijl de realisatie van nieuwbouwwoningen achter blijft. Dit zorgt voor een nog grotere krapte op de woningmarkt en voor stijgende verkoopprijzen.

Hogere huizenprijzen

De gemiddelde koopprijs van een woning komt in het vierde kwartaal van 2020 uit op € 365.000 (een stijging met 11,6%). Door de lage hypotheekrente en de krapte op de woningmarkt voelt de woonconsument zich steeds meer gedwongen om meer te betalen dan de vraagprijs. Dat is uiteraard voordelig voor de verkopende partij.

Korte doorlooptijden

Een koper moeten er snel bij zijn; een korte doorlooptijd laat onder andere zien dat mensen steeds fanatieker worden bij het kopen van een huis. De looptijd van verkochte woningen bedraagt nu 29 dagen, 7 dagen korter dan een jaar geleden. Uw woning zal dus hoogstwaarschijnlijk relatief snel verkocht zijn. 

Wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen of het zinvol is om nu uw woning te verkopen? Onze makelaars Menno, Dennis of Angela komen graag bij u langs!

U kunt ons kantoor telefonisch bereiken op 0226-315341 (kantoor Broek op Langedijk) en op 072-5113504 (kantoor Alkmaar). Uiteraard bent u ook van harte welkom op één van onze kantoren om een afspraak in te plannen.

 

Gerelateerde berichten

  • NVM

NVM-woningmarktcijfers eerste kwartaal 2021 bekend.

In onze regio daalde het aantal verkopen met 31,3% t.o.v. het laatste kwartaal van 2020. De...

Lees verder
  • NVM

Een aankoopmakelaar is geen luxe, maar een verstandige investering.

Wanneer u heeft besloten dat u wilt verhuizen en u kiest voor bestaande bouw, dan wordt het zoeken...

Lees verder
  • NVM

In 4 stappen naar nieuwbouw

Hoe werkt dat eigenlijk, een nieuwbouwhuis kopen? Met dit stappenplan nemen we u mee in het proces...

Lees verder
Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur

Op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.