Betrouwbare Makelaar

  • 1 februari 2021
  • Blog
  • 0
Betrouwbare Makelaar

Als u, uw woning wilt verkopen, voelt dit soms alsof u een stukje van uzelf verkoopt. Het kan zijn dat u een groot deel van uw leven in deze woning heeft gewoond en hier dierbare herinneringen heeft gecreëerd. Hierdoor maakt u uzelf nu niet bepaalt de ideale verkoper van uw woning – u bent immers emotioneel betrokken. U heeft een verkoopmakelaar nodig. Hoe herkent u een goede makelaar?

De makelaar kent de lokale markt als geen ander

Een goede verkoopmakelaar is specialist in de woningmarkt waarbinnen hij of zij actief is. Dit in tegenstelling tot een internetmakelaar, deze is doorgaans voor klanten uit het hele land actief. Lokale marktkennis van de makelaar biedt u als verkoper een groot voordeel. De verkoopmakelaar weet immers wat de verkoopprijzen zijn van vergelijkbare woningen bij u in de buurt. Ook is de makelaar op de hoogte van eventuele bijzonderheden bij u in de wijk en kan er een optimale verkoopstrategie voor u worden ontwikkeld. Zo haalt u het maximale uit de verkoop van uw woning.

De makelaar is compleet objectief en up-to-date

De makelaar oordeelt objectief over uw woning. Als verkoper bent u emotioneel betrokken en dit zorgt er vaak voor dat u te hoog inzet bij de start van de verkoop. Het gevolg is dat u de vraagprijs wellicht later in het verkooptraject moet verlagen. Een snelle verkoop leidt daarentegen tot een te lage vraagprijs uit angst voor een langer verkooptraject. Een verkoopmakelaar kan u optimaal adviseren bij het bepalen van de juiste vraagprijs,. De makelaar voert een gratis waardebepaling uit en heeft up-to-date vakkennis die, in uw belang, wordt ingezet bij verkoop.

De makelaar is een bedreven onderhandelaar

Bij het onderhandelen over een woning gaat het om (tientallen) duizenden euro’s. Een goede onderhandelsessie kan u dan ook enorme bedragen opleveren. Bedragen waar u anders maanden voor had moeten werken. Het is daarom belangrijk om het onderhandelen te laten uitvoeren door een ervaren en beëdigde makelaar. De makelaar heeft dagelijks te maken met onderhandelingen en jarenlange ervaring. U weet dan zeker dat u het maximale uit de onderhandelingen haalt. De makelaars van Van de Ridder Makelaars hebben deze ervaring!

De makelaar weet waar u op moet letten

Een goede verkoopmakelaar richt zich niet alleen op de in het oog springende elementen zoals de vraagprijs, bezichtigingen en de onderhandeling. De makelaar ontzorgt u compleet en begeleidt u van A tot Z gedurende het gehele verkooptraject. Dat betekent ook dat de makelaar er is om u te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen. De makelaar adviseert u bijvoorbeeld over bouwkundige zaken waar u zelf niet aan heeft gedacht. Ook wordt u gewezen op kleine lettertjes in het voorlopig koopcontract die grote financiële consequentie kunnen hebben. Dat professionele advies geeft een veilig gevoel.

De makelaar werkt niet tegen stunttarieven

Eén van de belangrijkste kenmerken van een goede verkoopmakelaar is dat u krijgt waarvoor u betaalt. Dit geldt ook op het gebied van de makelaarskosten. Opvallend lage tarieven betekenen vaak dat de makelaar nauwelijks service levert of achteraf extra kosten in rekening brengt voor aanvullende diensten.

Bent u op zoek naar een goede verkoopmakelaar die doet wat wordt toegezegd? Kies dan voor de kwaliteit en service van Van de Ridder Makelaars! Onze makelaars Menno, Dennis en Angela komen graag bij u langs!

U kunt ons kantoor telefonisch bereiken op 0226-315341 (kantoor Broek op Langedijk) en op 072-5113504 (kantoor Alkmaar). Ook is het mogelijk te reageren via het contactformulier op deze pagina. Uiteraard bent u ook van harte welkom op één van onze kantoren om een afspraak in te plannen.

Klik hier voor onze referenties

Gerelateerde berichten

Wat is een energielabel?

Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning. Het energielabel van een...

Lees verder

Nieuwbouw in de regio

Nieuwbouw lijkt de enige weg om het woningen tekort in de regio op te lossen. Vooral starters en...

Lees verder

Uw huis verkopen in de herfst?

In de herfst blijft iedereen het liefst warm binnen dus is het verstandig om daar ook uw...

Lees verder
Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur