fbpx

Spoorstraat 45, ALKMAAR

Spoorstraat 45, 1815 BH, ALKMAAR
vraagprijs€ 325.000,-- k.k.

Omschrijving

LET OP: Deze woning wordt aangeboden met een scherpe “BIEDEN VANAF PRIJS” van € 325.000,- !!

Achter de KARAKTERISTIEKE voorgevel van dit HERENHUIS van begin 1900 treft u een bijzondere gezinswoning met verrassend veel woonruimte, een zonnige tuin én een dakterras op het zuidwesten. De woning ligt op loopafstand van het levendige centrum van Alkmaar en het NS-STATION in de zeer geliefde “Spoorbuurt”.

Bijzonder zijn de hoge plafonds en ramen, zowel op de begane grond als de eerste verdieping. Hierdoor is de woning niet alleen heel licht, maar ook zeer ruimtelijk. In de hal is nog een origineel ornament aanwezig. De royale woonkamer is voorzien van een aanbouw en zowel op de begane grond als eerste verdieping is er een keuken aanwezig. Er zijn vier slaapkamers en dit kan zelfs worden uitgebreid tot vijf of zes. Dus aan ruimte geen gebrek! De woning verkeert wel grotendeels in een gedateerde staat waardoor dit echt een leuke uitdaging is voor iemand die het geheel naar eigen smaak en wensen zou willen inrichten/verbouwen.

De locatie is top! Vanuit de woning loopt u zó de Alkmaarse binnenstad in en stapt u binnen enkele minuten op de trein of bus. Alkmaar heeft een groot winkelaanbod en veel variëteit in restaurantjes en cafés. Voor de kinderen is de basisschool om de hoek gelegen. De middelbare scholen zijn op loop- en fietsafstand te bereiken.

Enthousiast geworden? Neemt u dan snel contact met ons op om deze woning te bezichtigen!

INDELING:
Begane grond: entree/hal, meterkast, trapkast, badkamer met douche en toilet, dichte keuken met deur naar de tuin, royale doorzon woonkamer met aanbouw.

Eerste verdieping: overloop, ruime slaapkamer aan voorzijde (voorheen 2 kamers) met vaste kasten, slaapkamer aan achterzijde met vaste kasten en openslaande deuren, dichte keuken met deur naar het dakterras op het zuidwesten. Op het dakterras is een aanbouw met toilet en douche.

Tweede verdieping: overloop met cv ketel, slaapkamer aan voorzijde met dakkapel, slaapkamer aan achterzijde, eveneens met een dakkapel.

BIJZONDERHEDEN:
-Betreft een woning met karakteristieke voorgevel en hoge plafonds en ramen
-De woning is gunstig gelegen op loopafstand van NS-treinstation en het centrum
-Diepe stadstuin en dakterras (ZW)
-Het platte dak op de uitbouw keuken is vervangen in 2016.
-Het betreft een woning welke grotendeels gerenoveerd dient te worden.
-In de koopakte zal o.a. een standaard ouderdoms-, asbest- en niet zelfbewoningsclausule worden opgenomen.
-De cv ketel is van 2016, voor warm water is er een geiser
-De voorgevel is in 1984 gevoegd en geïmpregneerd
-De woning is 2 jaar geleden geheel geschilderd
-In circa 1980 is het dak vernieuwd en voorzien van isolatie

KENMERKEN:
Woonoppervlakte circa 130 m2
Inhoud circa 488 m3
Bouwjaar 1908
Perceel 105 m2
Voorlopig energielabel G

Parkeren:
Parkeren gaat middels parkeervergunningen en de parkeerplekken zijn uitsluitend bestemd voor de vergunninghouders. Kosten parkeervergunning: circa € 66,– per jaar. U kunt uw straatvergunning voor een gering bedrag “opwaarderen” voor de Kazernegarage: de combinatievergunning. Met de combinatievergunning mag u naast uw straatvergunning zeven dagen per week en 24 uur per dag parkeren in de betreffende parkeergarage. U ontvangt hiervoor een toegangspas voor de garage.

Plattegronden