fbpx

Oostdijk 18, DRIEHUIZEN

Oostdijk 18, 1844 LP, DRIEHUIZEN
vraagprijs€ 369.000,-- k.k.

Omschrijving

Bent u op zoek naar RUST en RUIMTE en PRACHTIGE VERGEZICHTEN over de weilanden?

Op een unieke plek, tussen Driehuizen en West-Graftdijk, in de gemeente Alkmaar, staat deze karakteristieke twee-onder-een-kap woning op een mooie kavel van circa 475 m2 eigen grond. De ruime tuin rondom de woning ligt aan de ene zijde aan een boerensloot en aan de andere zijde aan de dijk.

Via de toegangsbrug komt u aan bij deze sfeervolle dijkwoning. Direct bij binnenkomst zult u ervaren wat een bijzondere sfeer deze woning uitstraalt. De begane grond is voorzien van een ruime woonkamer met balkenplafond, brede houten vloerdelen en een fraaie houtkachel. Grenzend aan de woonkamer is de half-open aangebouwde keuken met uitzicht op de tuin. Vanuit de aangebouwde serre heeft u door de grote ramen een panoramisch uitzicht over de achtergelegen weilanden, een beeld dat nooit zal vervelen. Op de begane grond is bovendien een zeer ruime slaapkamer met inloopkast aanwezig en de badkamer met hoekbad, douche, toilet en wastafel. Op de eerste verdieping is een ruime overloop en nog twee slaapkamers.

De tuin aan de voor- zij en achterkant van de woning is een heerlijke plek om tot rust te komen. Aan de achterzijde, grenzend aan de serre, is een ruim vlonderterras aangelegd. De rest van de tuin is voorzien van gras, bomen en beplanting. In de tuin staat een mobiele “keet” die op dit moment wordt gebruikt als atelier/hobbyruimte.

De Oostdijk ligt aan de ringvaart die op haar beurt grenst aan de Eilandspolder, een natuurgebied waar het mooi varen is over de vele kleine slootjes en meertjes. De ringvaart betreft open vaar- en zwemwater vanwaar zelfs Amsterdam bereikbaar is. Fietsen, varen, zwemmen, schaatsen, wandelen, kortom de weidse mogelijkheden van het mooie polderlandschap beleven om uw woning heen.

Driehuizen ligt bovendien op slechts 15 autominuten en 30 fietsminuten van de gezellige stad Alkmaar met alle voorzieningen. Amsterdam en Zaandam zijn binnen 30 autominuten bereikbaar. Een toplocatie voor degene die landelijk wil wonen, maar wel met de gezelligheid en voorzieningen van zowel dorp en stad in de nabijheid!

Bijzonderheden:
– Landelijk wonen nabij de stad
– Riante kavel van 475 m²
– Fantastisch vrij uitzicht over de weilanden
– Geen rioolaansluiting of septic tank aanwezig
– Vaillant cv ketel, bouwjaar circa 2006
– Gedeelde toegangsbrug met andere deel van de 2-onder-1-kapwoning
– De Oostdijk ligt aan open vaar- en zwemwater (ringvaart)
– De ringvaart grenst aan het waterrijke natuurgebied van de Eilandspolder
– Alkmaar op slechts 6 autominuten

Plattegronden