Uw huis verkopen in de herfst?

Uw huis verkopen in de herfst?

In de herfst blijft iedereen het liefst warm binnen dus is het verstandig om daar ook uw verkooppresentatie op te richten. De herfst is een mooi seizoen om uw huis te verkopen. Want als u het slim aanpakt, kunt u in de herfst een prachtige verkooppresentatie van uw huis laten maken. Onderstaand vindt u een aantal tips van onze makelaars waarmee u, uw huis aantrekkelijk kunt presenteren voor potentiële kopers.

Maak het binnen gezellig

Waar we in de zomer graag buiten zitten is de herfst een seizoen waar we ons meer focussen op binnen. Knus voor de open haard, kaarsen aan en met een warme chocomelk op de bank met een deken over u heen. Het is dan ook belangrijk dat de potentiële koper als hij uw huis komt bezichtigen dat warme gevoel krijgt. Heeft u een open haard steek deze dan aan tijdens de fotoshoot en/of bezichtiging. U kunt de wanden een warme kleur geven. Wilt u tips welke kleur er op uw wanden mooi staan? Dan schakelen wij voor u onze interieurstyliste in. Vindt u dit misschien een beetje teveel van het goede kies dan voor wat kleinere woonaccenten. Zoals bijvoorbeeld kussens in een warme kleur of een dik gebreid plaid.

Ruik de herfst

Gezonde lucht is een must in elke woning maar zeker ook tijdens een bezichtiging. We willen niet dat de potentiële koper als eerste de eventuele vieze honden mand en vieze asbak die nog op tafel staat ruikt. In de eerste paar seconden vormt een kijker al een oordeel over uw huis. Geur is dus cruciaal. Ook in de herfst kunt u handig inspelen op de geur in uw huis. Als er een seizoen is met kenmerkende geuren is het de herfst wel. Kaneel en appel zijn natuurlijk bij uitstek de herfstluchtjes. Maar voordat u met allemaal geurstokjes en parfum aan de gang gaat zorg dat het subtiel blijft en niet te overheersend is waardoor het mogelijk gaat storen.

De juiste temperatuur in huis

Nu de dagen korter worden en buiten de temperatuur daalt is het nog belangrijker om tijdens een bezichtiging een behaaglijke temperatuur in huis te hebben. De potentiële kopers zullen zich meer op hun gemak voelen en genoeg tijd nemen om de woning goed te bekijken.

De herfst tuin

Dit is de laatste kans voordat de winter begint om nog wat kleur in uw tuin aan te brengen maar vooral om valpartijen te voorkomen als de potentiële koper een rondje loopt in uw tuin. Hou dus looppaden en terrassen zo goed als mogelijk blader vrij. Door het vallen van de bladeren verdwijnt er veel kleur in uw tuin en het is dan ook aan te raden om winter harde planten te plaatsen zodat ook de sfeer in de tuin behouden blijft in de herfst.

Uw huis verkopen?

Uw huis verkopen in de herfst? Onze nvm verkoopmakelaars komen graag vrijblijvend bij u langs. Wij nemen u alles uit handen, dit bespaart u veel tijd en zorgen. Alle werkzaamheden doen wij voor u tegen een zeer concurrerend tarief. Maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend verkoopgesprek en ervaar de meerwaarde van de makelaars van Van de Ridder Makelaars. U kunt ons kantoor in Broek op Langedijk telefonisch bereiken op 0226-315341, ons Kantoor in Alkmaar op 072-5113504 . Uiteraard bent u ook van harte welkom op één van onze kantoren zodat u gelijk persoonlijk kennis met ons kunt maken.

Klik hier voor onze referenties

Gerelateerde berichten

Uw woning verkopen? Wij geven u 6 verkoopstyling tips!

U gaat uw woning verkopen. Spannend! Aan de hand van een paar simpele verkoopstyling adviezen maakt...

Lees verder

Verhoog de kans op uw droomhuis!

4 tips over het uitbrengen van een bod op een woning. De woningmarkt is hectisch. Het actuele...

Lees verder

Wat is een energielabel?

Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning. Het energielabel van een...

Lees verder
Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur