De zomer is officieel begonnen! Waarom is dit de perfecte periode om uw woning te verkopen?

  • 20 juni 2020
  • Blog
  • 0
De zomer is officieel begonnen! Waarom is dit de perfecte periode om uw woning te verkopen?

Woningpresentatie!
De zomer is een mooie periode om uw woningpresentatie (foto’s, video) te maken. De tuin staat er mooier bij in de zomer en ook ziet de omgeving er aantrekkelijker uit als alles vol in bloei staat. Een strakblauwe lucht staat natuurlijk een stuk mooier op de foto dan een dik wolkendek.

Niet iedereen is op vakantie!
U denkt wellicht dat veel mensen op vakantie zijn in de zomer en dat ze daarom geen tijd hebben om uw woning te komen bezichtigen maar uit onderzoek blijkt dat maar 20% van de mensen tegelijk op vakantie is. De rest is dus thuis of aan het werk. Uw koper heeft geen vergaderingen gepland staan van de buurtvereniging, er is geen voetbal etc. en dus heeft hij/zij alle tijd om via internet naar woningen op zoek te gaan. Juist in de vakantieperiode hebben mensen de tijd om even een kijkje te nemen op riddermakelaars.nl, Funda of Facebook. Ook piekt de zoekterm ‘huis kopen’ op Google in de maanden juli en augustus. Toeval? Zeker niet.

Langer licht!
In de zomer is het langer licht dus kunnen we ook ’s avonds bezichtigingen inplannen. Uw woning is zowel van binnen als van buiten dan nog goed te bezichtigen.

Van de Ridder team!
Wij zijn ook in de vakantieperiode 6 dagen en een koopavond geopend voor al uw vragen, bezichtigingen etc.

Zelf op vakantie?
Het kan voor u ook prettig zijn om tijdens uw eigen vakantie de woning te verkopen: u hoeft immers maar één keer uw huis op te ruimen en de makelaar gaat aan de slag. Via mail, whatsapp of telefoon houden wij contact en kunnen de bezichtigingen en biedingen besproken worden, dat is geen enkele belemmering. Hoe fijn is het om vanaf uw strandstoel op de hoogte te worden gehouden!

Wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen of het zinvol is om nu uw woning te verkopen? Onze makelaars Menno, Dennis of Angela komen graag bij je langs!

U kan ons kantoor telefonisch bereiken op 0226-315341 (kantoor Broek op Langedijk) en op 072-5113504 (kantoor Alkmaar). Uiteraard bent u ook van harte welkom op één van onze kantoren om een afspraak in te plannen.

Gerelateerde berichten

Wat is een energielabel?

Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning. Het energielabel van een...

Lees verder

Nieuwbouw in de regio

Nieuwbouw lijkt de enige weg om het woningen tekort in de regio op te lossen. Vooral starters en...

Lees verder

Uw huis verkopen in de herfst?

In de herfst blijft iedereen het liefst warm binnen dus is het verstandig om daar ook uw...

Lees verder
Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur