fbpx

30 MEI 2018 • LANGEDIJKER NIEUWSBLAD

‘We combineren het moderne van nu met de ervaring van toen’

LANGEDIJK/ALKMAAR – “We zijn een hecht team met als grootste gemene deler onze passie voor woningen. Die passie is ons van jongs af aan bijgebracht aan de keukentafel.” Aan het woord is Corine van de Ridder, die samen met haar zusters Angela en Mariska en de twee makelaars Menno Adema en Dennis van der Gragt, het kantoor van Van de Ridder Makelaars in winkelcentrum Broekerveiling een gezicht geeft. Deze maand staat het 45-jarig bestaan centraal van de makelaardij die Wout en Bep van de Ridder destijds op een slaapkamer van zes vierkante meter in Sint Pancras startten.

In 1973 besloot Wout van de Ridder gehoor te geven aan zijn passie om de Langedijker gemeenschap behulpzaam te zijn bij het verkopen en het vinden van een woning. Onder zijn bezielende leiding en de hulp van echtgenote Bep groeide de makelaardij door de jaren heen uit tot het deskundige familiebedrijf dat het nu is. Met een vestiging in Broek op Langedijk en een in Alkmaar (waar makelaar Angela Ruijter onder anderen actief is, red.) staat Van de Ridder te boek als één van de marktleiders in de regio op het gebied van de aan- en verkoop van bestaande woningen. Het jonge, enthousiaste en dynamische team dat heden ten dage aan het roer staat, werkt intensief samen en kent de markt van haver tot gort. Menno Adema: “Samen beschikken we over meer dan 80 jaar know how op het gebied van makelen. Want ondanks het feit dat Wout een aantal jaren geleden besloot een stapje terug te doen, kunnen we te allen tijde een beroep doen op zijn expertise. Hij leest nog steeds alle mails en vakliteratuur, en die kennis zuigen we op als een spons.” Dochter Corine vult aan: “Wout zal altijd verbonden blijven met het bedrijf, want zijn werk is zijn hobby. We zien hem nog regelmatig op kantoor en ook bij vergaderingen geeft ‘ie altijd nog zijn input. Aan de andere kant hebben wij zijn vertrouwen om in alle vrijheid te kunnen ondernemen. De combinatie van onze moderne kijk op de woningmakelaardij met de ervaring van toen, zorgt voor een stukje extra kwaliteit naar onze klanten toe. Wij ontzorgen ze volledig tegen de beste prijs.”

Dezelfde taal
Een ander speerpunt van de diep in de regio gewortelde makelaardij is volgens Corine en Menno de no nonsense mentaliteit en nuchtere kijk op dingen die maakt dat de drempel laag is bij Van de Ridder Makelaardij. “We spreken dezelfde taal als onze klanten, die bij binnenkomst meteen koning zijn”, zegt Corine. “We verlenen nog de ouderwetse service en helpen onze klanten zoals we zelf graag geholpen zouden willen worden”, verduidelijkt Menno. “En dat is zeker geen overbodige luxe in de steeds veranderende markt die de woningmakelaardij is. Iedereen weet dat onze economie weer goed draait en dat de rente enorm laag is. We kunnen dus spreken van een 100% verkopersmarkt met veel vraag, sterk oplopende prijzen en een sterk teruglopend aanbod. Dus waar halen we nieuwe woningen vandaan? Ons aanbod blijft voldoende, omdat wij goed verweven zijn met onze omgeving en op de hoogte zijn van de bouwontwikkelingen in de regio. Je moet vooruit blijven kijken, want stilstand is achteruitgang in dit dynamische vak. Geen dag is hetzelfde, want iedereen heeft zijn eigen wensen. Zo wil de een in een kinderrijke wijk wonen en de andere aan het water. Dat kan allemaal in deze regio. Met nog een standaard aanbod in de huidige krappe markt van zo’n 70 woningen en het extra stapje dat wij graag voor onze klanten doen, gaan we al 45 jaar onderscheidend te werk.”

Met het oog op het jubileum organiseert Van de Ridder in de maand juni extra acties. “Samen met onze klanten spreken we het vertrouwen uit naar de toekomst en proosten we op de mijlpaal van 45 jaar makelen in de regio.” Houd de kranten en website hierover in de gaten.

Van de Ridder Makelaars beschikt over twee kantoren op A-locaties: Van de Ridder Makelaars Broek op Langedijk, winkelcentrum Broekerveiling, Marktplein 77a, 0226-315341, en Van de Ridder Makelaars Alkmaar, Geestersingel 18, 072-5113504. www.riddermakelaars.nl. Tekst: Joke Bos

Funda
NVM
NWWI
vastgoedcert
NRVT Register-Taxateur